Het onstaan van Bakfiets.nl

Het idee voor zo´n bakfiets ontstond toen Maarten van Andel zelf kinderen kreeg. De bestaande bakfietsen zagen er mooi uit maar hadden zo hun beperkingen; de kinderen vrolijk in de bak en mama of papa met een vertrokken gezicht van inspanning sleurend aan het stuur in de bochten en staand op de pedalen over bruggetjes en viaducten. Het voordeel van de grote ruimte viel weg tegen de inspanning van het fietsen. Het zette hem aan het denken.
Maarten startte zijn eigen bedrijf, Bakfiets.nl, waar hij na verschillende ontwerpen uiteindelijk uitkwam op de ultieme vervoersfiets. De Cargobike valt direct op door het gebruik van twee wielen in plaats van de gebruikelijke drie. De bak is laag tussen de twee wielen geplaatst. Door de uitgekiende stand van de wielen ten opzichte van de bak is de fiets heel goed in balans. Zeer wendbaar, trapt licht en fietst moeiteloos over verhogingen en hobbels in het parcours. Dat maakt de fiets uitstekend geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Bakfiets.nl - Cargobike kort

Bakfiets.nl - Cargobike kort

Fietsen met je kinderen en ook nog boodschappen meenemen is niet gemakkelijk. De Cargobike biedt hier uitkomst. Een moderne Nederlandse fiets die heerlijk rijdt en waarvan je iedere dag geniet. De Cargobike heeft een aantal belangrijke veiligheidsaspecten ingebouwd zoals een zeer stabiele 4-punts standaard. De fiets heeft ook een heel laag zwaartepunt. Zowel met kinderen als helemaal leeg is de fiets heel licht te besturen en eenvoudig overal te parkeren. Kinderen kunnen in en uitstappen zonder dat de fiets omvalt. De fiets zelf heeft een hele ruime lage instap.
Afmetingen bakfiets: 2.25m. lang
Afmetingen bovenkant bak: 50x70x51 (lxbxh)
Afmetingen onderkant bak: 45x43x51 (lxbxh)

Bakfiets.nl - Cargobike lang

Bakfiets.nl - Cargobike lang

De Cargobike Lang heeft alle gemakken van de korte Cargobike, maar met meer ruimte. Zo kan er naast de kinderen ook een Maxi Cosi in de bak of kan er een extra bankje worden geplaatst zodat er 3 of 4 kinderen mee kunnen. Deze fiets is echt ideaal voor grote gezinnen. Het stevige waterdichte tentje (apart verkrijgbaar) heeft ramen zodat de kinderen naar buiten kunnen kijken. Hij zit eenvoudig vast aan de bak en zorgt ervoor dat de kinderen lekker droog blijven.
Afmetingen bakfiets : 2,55m. lang
Afmetingen bovenkant bak: 50 x 100 x 52 (lxbxh)
Afmetingen onderkant bak: 45 x 72 x 52 (lxbxh)

Bakfiets.nl - Cargobike met trapondersteuning

Er is ook een elektrische bakfiets versie van de CargoBike (meerprijs €1169). Het is een modern systeem met belangrijke specifieke kenmerken: leverbaar met alle versnellingssystemen, de motor zit in het voorwiel. De accu is makkelijk uitneembaar en kan dus binnen worden opgeladen. Met uitgeschakelde motor kan gewoon gefietst worden door het vrijloopmechanisme. De elektrische bakfiets CargoBike kan geleverd worden met hydraulische voorrem (meerprijs €119,-).

In de winkel hebben we reeds verschillende jaren een Cargobike lang met trapsondersteuning in demo. Altijd de wind in de rug en vlot vertrekken aan het licht.

Opgelet : vanaf 2016 komt Bakfiets.nl met modellen met de Shimano Steps middenmotor op de markt.
Voor exacte prijzen, neem even een kijkje op www.bakfiets.nl

Bakfiets.nl - Cargotrike smal

Bakfiets.nl - Cargotrike smal

Deze driewielerbakfiets fietst natuurlijk wel wat zwaarder, maar u kunt dan ook heel veel meenemen! En dat kan heel handig zijn! Voor korte ritjes in de stad of een kinderfeestje. Een zware lading is geen enkel probleem, want door de drie wielen hoeft u uw evenwicht niet te bewaren. Er kunnen gemakkelijk 4 of zelfs 6 kleine kinderen mee. Meer heb je niet nodig om van een woensdagmiddag met vriendjes en vriendinnetjes een succes te maken. Gezellig even naar de speeltuin of naar het park. Iedereen geniet van het ritje. Stoppen en weer wegrijden zonder af te stappen of je voet aan de grond te zetten. Ruimte genoeg natuurlijk in de grote bak. Hij is verbazend wendbaar met een zware lading. De ideale oplossing als u moet verhuizen, verbouwen, of even naar het tuincentrum wilt.
Afmetingen bakfiets: 2.20m. lang
Afmetingen bovenkant bak: 66x100x54 (lxbxh)
Afmetingen onderkant bak: 53x90x54 (lxbxh)

Bakfiets.nl - Cargotrike breed

Bakfiets.nl - Cargotrike breed

Een nog ruimere bak om echt veel mee te nemen. Zware lading is geen enkel probleem want met drie wielen hoef je geen evenwicht te bewaren. Voor de Cargotrike breed zijn eventueel ook twee lange bankjes in de lengterichting los te bestellen. Er is dan plaats voor 6 kleine kinderen. Ook deze bankjes zijn opklapbaar. Voor alle modellen zijn er afdekzeiltjes en tentjes verkrijgbaar.
Afmetingen bakfiets: 2.20m. lang
Afmetingen bovenkant bak: 64x90x52 (lxbxh)
Afmetingen onderkant bak: 64x90x52 (lxbxh)

Bakfiets.nl - Cargotrike met trapondersteuning

Er is ook een elektrische bakfiets versie van de Cargotrike (meerprijs €1439). Het is een modern systeem met belangrijke specifieke kenmerken: leverbaar met alle versnellingssystemen, de motoren zitten in de voorwielen. De accu is makkelijk uitneembaar en kan dus binnen worden opgeladen.

Opties en accessoires bakfiets

Na een testrit met een van deze bakfietsen geven wij u graag advies bij de keuze van de diverse accessoires. Mocht u reeds een Bakfiets.nl hebben, kan u ook steeds terecht bij ons voor accessoires.
Misschien bent u wel op zoek naar een babyschaal of een peuterstoel voor in de bakfiets ? Neem vandaag nog contact met ons op.

Bekijk hier hoe ze worden gemaakt !

Brochure Bakfiets.nl

Prijzen en informatie over deze bakfietsen is terug te vinden in deze brochure 2013. Klik hier [1.944 KB] .

Overzicht elektrische bakfietsen

Bekijk zeker ook eens het overzicht van kwalitatieve elektrische bakfietsen die er momenteel op de markt zijn.

Maak even een afspraak alvorens naar de showroom te komen aub !