U bevindt zich hier: Startpagina » Bakfietsen » Achielle

Achielle

Long Achielle

De naam Achielle is een eerbetoon aan Achiel Oosterlinck die in 1946 een fietswinkeltje startte en later de firma Dija-Oostcolor stichtte, die nu de Achielles bouwt.
Vanaf de vroege jaren 1930 reden bakkers, slagers,... hun goederen rond op hun Long John. De Long John was een tweewielbakfiets met tussen het stuur en het voorwiel een laadruimte.
Anno 2010 is er de Long Achielle, aangepast aan de noden van vandaag: een handige fiets met twee handremmen, versnellingen en een frame met lage instap, die het mogelijk maakt om gemakkelijk door de stad te fietsen, kinderen en boodschappen mee te nemen,...

Kwaliteit

De Long Achielle is opgebouwd met kwalitatief hoogstaande onderdelen, standaard uitgerust met 8 versnellingen, rollerbrakes en naafdynamo. Het frame is zo gebouwd dat de bak extra laag komt, wat de fiets veel stabieler maakt tijdens het rijden.
Om het zadel gemakkelijk van hoogte te veranderen, wordt een snelspanner gebruikt. Zo kan de fiets eenvoudig door verschillende mensen gebruikt worden.

Uitvoering

Er is keuze tussen twee uitvoeringen: de classic Long Achielle en de retro Long Achielle.
De Classic is uitgerust met een comfortabel gel zadel, ergogrip handvatten, halogeen verlichting van Axa Basta en een (gekeurd) Defender slot.
De Retro Long Achielle heeft een hoop luxe extra's zoals een lederen Brooks zadel en handvatten en verlichting van BUMM. Deze verlichting werkt volledig automatisch met een sensor in het voorlicht en het LED-achterlicht beschikt over een veilige standlichtfunctie.

Meer info en prijzen [211 KB]

De Long Achielle classic De Long Achielle retro

Overzicht elektrische bakfietsen

Bekijk zeker ook eens het overzicht van kwalitatieve elektrische bakfietsen die er momenteel op de markt zijn.